Jongen verjaagt wolven met rockmuziek
Foto: Rune Blekken/TV 2
Een 13-jarige jongen uit Noorwegen heeft zijn leven mogelijk te danken aan de Amerikaanse rockband Creed. Walter Eikrem was na school te voet op weg naar de boerderij van zijn ouders in Rakkestad toen plots een roedel wolven opdook. De scholier verjaagde de dieren met het nummer 'Overcome'.

'Ik dacht eerst dat het de honden van de buren waren, maar toen ik dichterbij kwam zag ik de  gele ogen en scherpe tanden van de wolven', vertelde Walter aan de Noorse zender TV2. De jongen was bang dat hij aangevallen zou worden, maar dacht gelukkig meteen aan de goede raad die zijn ouders hem hadden ingeprent. 'Het domste dat je kan doen is op de vlucht slaan, want zo nodig je de wolven uit om je te achtervolgen', aldus de jongen.

Walter haalde dus zijn gsm boven, zette het volume op het maximum en liet 'Overcome' van Creed horen. De jongen begon ook te roepen en zwaaide met zijn armen in de hoop de dieren zo te verjagen. Het plan werkte want de wolven dropen af. 'Ze leken niet echt bang, maar draaiden zich om en liepen gewoon weer weg', aldus Walter.

De moeder van de jongen vertelde aan een lokale krant dat ze zich erg schuldig voelt over het hele voorval. Zij zou Walter vorige maandag normaal gezien ophalen van school, maar miste die afspraak omdat ze inkopen aan het doen was in Rakkestad. 'Ik wist dat er wolven in de buurt waren. De avond voordien zagen we er nog drie aan de rand van het bos toen we onze paarden in hun stal aan het zetten waren.'