RESULTATEN. Philips, McDonald's
Foto: yorick jansens
Een overzicht van de belangrijkste bedrijfsresultaten op 24 januari 2011.

McDonald’s plant dit jaar 1.100 nieuwe restaurants

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald’s gaat dit jaar 2,5 miljard dollar (ruim 1,8 miljard euro) investeren in de uitbreiding en renovatie van zijn restaurantpark. Dat is gezegd bij de bekendmaking van de jaarresultaten.

De helft van het geld is bestemd voor de opening van ongeveer 1.100 nieuwe McDonald’s-restaurants en de andere helft wordt geïnvesteerd in de renovatie en herinrichting van bestaande vestigingen, luidt het in een persbericht.

In Europa zouden er zowat 225 nieuwe restaurants komen en zouden er ongeveer 800 gerenoveerd worden, verduidelijkte topman Jim Skinner.

McDonald’s zag de nettowinst vorig jaar met 9 procent stijgen tegenover 2009, tot ruim 4,9 miljard dollar. De omzet nam met 6 procent toe tot 24,1 miljard dollar.

De fastfoodgigant heeft wereldwijd 32.000 vestigingen, waarvan een zestigtal in België.
 

Philips boekt minder winst dan verwacht

Elektronicaconcern Philips heeft in het vierde kwartaal van 2010 een nettowinst behaald van 465 miljoen euro. Dat maakte het concern maandag bekend.

Het cijfer ligt beduidend hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden, maar bleef onder de verwachting van analisten.

Een jaar eerder boekte het concern nog 205 miljoen euro minder winst, namelijk 260 miljoen euro. Analisten hadden voor 2010 gerekend op een nettowinst van 532 miljoen euro. Ook de omzet bleef in het vierde kwartaal met 7,4 miljard euro beneden de analistenverwachting van 7,6 miljard euro.

Philips maakte maandag ook een overname bekend van het Indiase Preethi, een bedrijf in keukenapparatuur. De fabrikant telt zo'n 850 werknemers. Financiële details van de overname zijn nog niet bekendgemaakt.