Didier Reynders roept de partijen op te luisteren naar het signaal van de betogers. De MR-voorzitter hekelt in één beweging de "hypocrisie" van sommige partijen zoals cdH, Ecolo en SP.A. Die partijen probeerden volgens Reynders om de manifestatie te recupereren.

Reynders roept ook op de nota van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte publiek te maken. Op die manier zou men tegemoetkomen aan de vraag van de bevolking naar meer transparantie.

Volgens Reynders mogen de politieke partijen niet doof blijven voor het straatprotest van zondag. Dat sommige onderhandelende partijen de betoging politiek willen recupereren, vindt Reynders ronduit verwerpelijk.

De MR-kopman wijst onder meer SP.A met de vinger. Die partij riep volgens Reynders op om mee te betogen. Ook de houding van Ecolo, dat deelnam aan de betoging en blij was met de opkomst, en van cdH, dat hoopt dat de betoging de zaken mee kan deblokkeren, kan voor Reynders niet door de beugel.

Volgens Reynders is het tijd dat men toegeeft dat de formule met zeven niet werkt, en wordt het ook tijd dat de nota van bemiddelaar Vande Lanotte "in het Frans en in het Nederlands" beschikbaar wordt gemaakt voor het grote publiek.