Bezoekersrecord op autosalon
Foto: pn
Het voorbije autosalon heeft de voorbije tien dagen in totaal 380.000 gasten verwelkomd. Dat is een record voor een 'klein' autosalon.

Dat meldt Febiac, de organisator van het 89e Salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s. Het vorige record dateert van 2007, toen bijna 350.000 mensen naar het salon op de Heizel kwamen. Het vorige 'kleine autosalon' in 2009 werd bezocht door 325.000 mensen. De organisatie ziet in de hoge opkomst het bewijs dat auto's een grote aantrekkingskracht blijven uitoefenen op het Belgische publiek.'

Het exacte bezoekersaantal staat pas de komende dagen vast. "Om 16 uur komen nog steeds mensen aan. Zondagnacht worden door een computerprogramma nog een aantal dubbele tickets uit de cijfers gehaald", aldus Joost Kaesemans, de directeur communicatie van Febiac. Toch zal de teller op ruim 380.000 bezoekers afklokken, weet hij. 

De opkomst is wel een stuk lager dan vorig jaar, maar toen ging het om een editie in het teken van personenwagens, waar traditioneel meer mensen op af komen.

 Voor de verkopers waren het drukke dagen. 'Vragen om inlichtingen, offertes en soms zelf bestelbonnen volgden elkaar in hoog tempo op', aldus Febiac

Truck & Transport, de vakbeurs voor vrachtvervoer die liep van 15 tot 18 januari, sloot af met een totaal van 32.878 bezoekers, een lichte toename met 1,1% in vergelijking met de vorige editie. De tentoonstelling "Dream Cars for Wishes" rond 50 exclusieve droomwagens kreeg op twee dagen ruim 15.000 bezoekers in paleis 11.