Sp.a Rood verkiest betoging boven sp.a-receptie
Foto: pdw
Sp.a Rood, de linkervleugel van de sp.a, heeft ervoor gekozen om zondag naar de betoging in Brussel te gaan en niet naar de receptie van moederpartij sp.a in Planckendael.

Volgens sp.a Rood-voorzitter Erik De Bruyn maakt de sp.a met haar "Vlaamse reflex" namelijk zelf mee deel uit van het probleem.

De Bruyn vindt al jaren dat de sp.a te weinig luistert naar de basis. Volgens hem blijft de partij nog steeds "in hetzelfde bedje ziek". "Het gevolg is dat de sp.a de stem van haar leden en kiezers niet vertolkt.

Tijdens de regeringsonderhandelingen blijft zij behept met een Vlaamse reflex, waardoor ze het verschil niet kan maken en er zich geen sociaal front materialiseert over de taalgrens heen", aldus De Bruyn.

Volgens De Bruyn zou sp.a de sleutel voor een oplossing voor de communautaire impasse kunnen zijn. "Maar de sp.a blijft deel uitmaken van het probleem door zich vast te klampen aan de Vlaamse resoluties van 1999 en door te ijveren voor een splitsing van het arbeidsmarktbeleid."

Sp.a Rood bleef dan ook afwezig op de sp.a-nieuwjaarsreceptie in dierentuin Planckendael, bij Mechelen, en opteerde voor een deelname aan de betoging in Brussel. Sp.a Rood trekt daarbij de straat op met de slogan: "Voor een regering die de banken zelf de crisis doet betalen".
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig