Het Amerikaanse ProTeam Garmin-Cervélo heeft sportdirecteur Matthew White ontslagen, nadat de teamleiding had ontdekt dat de Australiër in april 2009 renner Trent Lowe had doorverwezen naar de Spaanse dokter Luis Garcia del Moral. Deze werkte vroeger voor onder meer ONCE en US Postal, en is al genoemd in verscheidene dopingcontroverses.

In een persbericht gaf het team aan dat alle medische doorverwijzingen in het team moeten goedgekeurd worden door de medische staf, en dat dit hier niet gebeurd was.

White kwam in 2008 bij het team, toen nog Slipstream. Eind 2007 zette hij een punt achter zijn wielercarrière, waarin hij reed voor onder meer US Postal, Cofidis en Discovery Channel en waarin hij onder andere een rit in de Ronde van Catalonië en een rit in de Tour Down Under won.

Garmin-Cervélo gaat nu op zoek naar een vervanger, en ondertussen zal ceo Jonathan Vaughters de taken van White op zich nemen.

Vorige week nog raakte bekend dat White Neil Stephens opvolgt als bondscoach van de Australische profrenners, en dat hij die taak zou blijven combineren met die van ploegleider bij Garmin-Cervélo.