Bij een vuurgevecht met de ordehandhavers zijn vrijdag in de Mexicaanse zuidoostelijke staat Tamaulipas tien vermoedelijke leden van de georganiseerde misdaad omgebracht. Dat heeft het ministerie van Defensie zaterdag bekendgemaakt

Toen ze patrouilleerden in de regio Valle Hermoso troffen soldaten een kamp aan met gewapende mannen die het vuur openden. Bij de schietpartij 'kwamen tien vermoedelijke aanvallers om het leven', aldus een mededeling.

De militairen troffen ook 24 geweren, twee granaatlanceerders, een twintigtal granaten en een raketlanceerder aan.

Duizenden militairen en agenten werden in november ter versterking naar Tamaulipas en buurstaat Nuevo Leon gestuurd in de strijd tegen de drugsmokkelaars. Daar vonden de jongste maanden talloze straatgevechten plaats tussen militairen en misdadigers.

In Pachuca, in het centrum van het land, kwam een agent om het leven en raakten drie anderen gewond bij de explosie van een bomauto. Een anonieme bron had de politie gewaarschuwd dat er zich een lijk bevond in een auto in Tula. Toen de agenten de deur van de wagen wilden openden, ontplofte het voertuig, legde de lokale burgemeester uit.