Verlovingsvakantie is nieuwste reistrend
Foto: Shutterstock
Prins William en Kate Middleton hebben zich verloofd in Kenia. Na het aanzoek genoten ze van een romantische vakantie, wat ervoor zorgde dat een nieuwe reistrend ontstond: de verlovingsvakantie.

Vooral Amerikanen willen hun vriendin – net zoals de Britse prins - op reis ten huwelijk vragen, zo meldt USA Today. De toeristische sector pikt massaal in op deze hype en biedt zelfs speciale all-in verlovingsformules aan. Zo kan je in het luxehotel Montage Laguna Beach in
Los Angeles alles in gereedheid laten brengen voor het aanzoek.

Alvorens de man een fortuin uitgeeft aan een verlovingsring, droomreis en suite, polst hij best even of zijn vriendin wel degelijk ‘ja’ zal zeggen. Indien dat niet het geval is, wordt de rest van de vakantie hoogstwaarschijnlijk geen plezierreisje zoals gehoopt. Of je moet een annulatieverzekering hebben natuurlijk.

Relatie-experts zijn alvast geen fan van deze nieuwe trend. Volgens hen is een verlovingsreis nefast voor de romantiek tussen twee geliefden. De trouwjurk, het trouwfeest en de huwelijksreis kost het gemiddelde Amerikaanse koppel ongeveer 15 000 euro. Als daar nog eens een luxueuze verlovingsvakantie aan toegevoegd wordt, kan de relatie onder druk komen te staan. “Wat goed is voor de trouwindustrie, is niet altijd goed voor koppels met huwelijksplannen”, luidt het.