KV Mechelen heeft zijn inhaalwedstrijd van de vijftiende speeldag op het veld van Eupen gewonnen met 0-1. Seth De Witte kopte een kwartier voor het einde de enige treffer van de partij tegen de touwen. KV Mechelen wipt dankzij deze zege over Zulte Waregem naar een gedeelde achtste plaats met Cercle Brugge.

Bij Eupen verving Kocabas de geschorste Panizzolo centraal in de verdediging. Brys had nog meer sleutelwerk na het vertrek van Mununga en de schorsingen van Benteke, Geudens en Ghomsi. Van Loo, De Witte, Wilmet en Diabang kregen hun kans.

Hoewel de eerste kans van de partij door Wilmet naast werd gedevieerd, moest KV Mechelen tijdens de eerste tien minuten het initiatief aan de thuisploeg laten. Een volley van Milicevic op voorzet van Vandenbergh en een vrije trap van Lepiller verdwenen net naast het doel van Renard.

Na twintig minuten kreeg Diabang de tot dusver beste kans van de partij, maar hij stuitte van dichtbij op ex-KVM-goalie Werner.Gorius zette met een stiftertje Buyens alleen voor Werner, maar de blonde middenvelder schoot onbesuisd naast. Na een mooi hakje van Diabang kwam Destorme bijna in schietpositie, maar Werner voorkwam de 0-1.

De match was in het vierde kwartier opnieuw in evenwicht, al was het opnieuw KV Mechelen dat de eerste kans kreeg. Werner stond echter pal op een pegel van Gorius. Renard wou echter niet onderdoen voor zijn overbuur en ranselde een schot van Vandenbergh uit de winkelhaak.  Brys bracht Dunkovic in plaats van Destorme en de kleine Kroaat werd meteen onder de graszoden gestopt. Uit de daaropvolgende vrije trap van Gorius knikte Seth De Witte de verdiende openingsgoal tegen de netten.

Eupen kon echter niet meer reageren en bleef puntenloos achter.

Lees het volledige verslag en reacties in Het Nieuwsblad van woensdag 19 januari.