Lokeren heeft in een uitgestelde wedstrijd van de zeventiende speeldag 0-0 gelijkgespeeld op het veld van KV Kortrijk. Lokeren blijft door dit gelijkspel vijfde in de stand, KV Kortrijk zevende.

Kortrijk verloor dit seizoen thuis enkel van Westerlo en Anderlecht en was resoluut van plan 2011 in te zetten met een zege. Trainer Hein Vanhaezebrouck kon niet rekenen op de geblesseerde Brecht Capon en startte met De Beule, Mboyo en Rossini in de voorlinie. Aan de overkant had Peter Maes vooraf meer kopzorgen dan zijn collega. Revelatie Tshimanga is zeker zes weken uit met een gebroken kuitbeen waardoor Laurens De Bock opnieuw zijn kans kreeg als linksback.

De bezoekers gingen het felst van start: De Ceulaer werd meteen de diepte ingestuurd, maar Rami Gershon kon met een correcte tackle vermijden dat de Lokeren-spits alleen op Verbauwhede kon afgaan. De Ceulaer ging tegen de grond en kreeg prompt een gele kaart voor een vermeende schwalbe.

De Ceulaer tegen de paal, Copa redt subliem aan overkant
Kortrijk nam het commando over, maar verder dan een schotje van Carevic kwam de thuisploeg niet. Het was wachten tot de 25ste minuut op een eerste grote kans. Een vrije trap van Ivan Leko werd weggekopt in de voeten van De Ceulaer die in één tijd vanuit de draai de bal tegen de paal knalde. Glenn Verbauwhede was geklopt.

Even later stelde De Ceulaer opnieuw Verbauwhede op de proef maar de Kortrijk-goalie kon de lage schuiver in hoekschop duwen. De beste kans van de eerste helft was echter nog voor de thuisploeg. Boubacar Copa verijdelde echter met een sublieme reflex dat Giuseppe Rossini van dichtbij kon scoren. Aan de overkant verscheen Nill De Pauw nog alleen voor doel, maar de aanvaller van Lokeren was niet zelfzuchtig genoeg.

Mindere tweede helft
In een mindere tweede helft bleven de grote kansen uit. Beide ploegen dreigden regelmatig op hoekschoppen, maar doelmannen Copa en Verbauwhede werden niet echt meer op de proef gesteld. De partij zat op slot en had een doelpunt nodig om helemaal open te breken. Dat doelpunt kwam er echter niet. Lokeren sluipt dankzij het gelijkspel een puntje dichter bij de vierde plaats van Club Brugge, Kortrijk nadert op Standard.