Engels international Bent trekt voor 21,5 miljoen euro naar Aston Villa
Foto: Photonews
De Engelse international Darren Bent heeft een contract getekend voor vierenhalf jaar getekend bij Aston Villa. Dat meldde de ploeg uit Birmingham dinsdag. De 26-jarige spits komt over van concurrent Sunderland.

Aston Villa legt 18 miljoen pond (21,5 miljoen euro) neer voor de transfer. Dat bedrag kan nog oplopen met om en bij de 7 miljoen euro aan bonussen.
De speler die al te kennen had gegeven Sunderland, zesde in de Premier League, te willen verlaten voor Aston Villa, zeventiende, kan zaterdag al voor zijn nieuwe ploeg in actie komen in de thuiswedstrijd tegen Manchester City.

'Aston Villa is een grote club. Zij waren geïnteresseerd in mijn komst en ik wilde maar wat graag komen', aldus Bent. 'Het belang en de geschiedenis van de club trekken me aan. Er zit veel potentieel in de ploeg. Ik heb met de manager en de eigenaar over de ambities van de club gepraat en ik ben heel gemotiveerd.'

Bent trok 18 maanden geleden van Tottenham naar Sunderland. De jongste vijf seizoenen scoorde hij 81 doelpunten in de Premier League.
Darren Bent is al de vierde nieuwe speler voor Aston Villa sinds de komst van de nieuwe manager, de Fransman Gérard Houllier. Voor hem werden al de Fransman Robert Pires, de Engelsman Kyle Walker en de Kameroener Jean II Makoun aangeworven.