Liverpool aanvaardt bod van Hoffenheim op Babel
Foto: EPA
Liverpool heeft een bod van de Duitse eersteklasser Hoffenheim op Ryan Babel aanvaard. De spits van de Reds heeft de toestemming gekregen om met de Duitsers rond de tafel te gaan zitten.

Dietmar Hopp, softwaregigant en de sterke man achter Hoffenheim, liet in de Duitse krant Bild optekenen dat de club zich in een noodsituatie bevindt. 'We zitten zwaar in de problemen wat onze voorlinie betreft. Demba Ba wil vertrekken en Chinedu Obasi is voor lange tijd geblesseerd. Ryan Babel stond bovenaan ons verlanglijstje', aldus Hopp.

Demba Ba, goalgetter bij Hoffenheim, leeft al een tijdje in onmin met club. De Senegalese spits leek vorige week op weg naar Stoke City maar die transfer ging in rook op. De medische testen gooiden roet in het eten, maar het is zo goed als zeker dat de ex-spits van Moeskroen nog deze winter zal vertrekken. Hoffenheim staat momenteel negende in de Bundesliga.

Ryan Babel stond deze week over het Kanaal nog in het midden van een mediastorm. De Engelse voetbalbond gaf de Nederlander maandag een boete van 10.000 pond (11.900 euro) voor beledigingen op Twitter over scheidsrechter Howard Webb.