Dilissen bestuurder bij Eurostar
Theo Dilissen
Theo Dilissen wordt lid van de raad van bestuur van Eurostar. Dat meldt het weekblad Trends. "De benoeming is nog niet formeel, maar wel een feit", bevestigt de woordvoerder van Eurostar, Bram Smets.

De aanstelling van Dilissen als onafhankelijk bestuurder is een gevolg van de nieuwe organisatiestructuur bij Eurostar, die de onderneming in september 2010 op poten zette.

De organisatie verandert van een joint venture zonder rechtspersoonlijkheid in een eengemaakte bedrijfsentiteit die eigendom is van drie aandeelhouders: SNCF (55 procent), NMBS (5 procent) en LCR (40 procent).

Elk land mag een onafhankelijke bestuurder uitzenden naast de onafhankelijke voorzitter Richard Brown, de vorige CEO van de onderneming. Frankrijk stuurt Jean-Claude Guez, het VK koos Clare Hollingsworth.

Dilissen staat aan het hoofd van het ingenieurs- en studiebureau Arcadis en is ook voorzitter van de raad van bestuur bij Belgacom. Van 2000 tot 2004 was hij CEO en Managing Director van Real Software, één van de leidende softwarebedrijven in België. Van 2005 tot 2009 was hij als CEO en Chairman werkzaam bij afhandelaar Aviapartner.