REACTIES. 'Strengere regelgeving moet er toch komen'
Foto: put
'We nemen akte van de beslissing', zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V). 'Maar het doet niets af aan onze plannen voor strengere regelgeving. Er kan altijd een andere zender zich geroepen voelen om ermee te beginnen. In Franstalig België gebeurt het ook nog.'

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten reageert verheugd op de beslissing van de VMMa om de belspelletjes op VTM en 2BE met onmiddellijke ingang van het scherm te halen.

Lieten bestudeert of ze als Vlaams Mediaminister stappen kan ondernemen om belspelletjes op de Vlaamse televisieomroepen te verbieden. Ondertussen had ze al contact met de VMMa over de kwestie.

'Ik ben dan ook bijzonder tevreden dat VMMa vandaag zelf beslist om de belspelletjes met onmiddellijke ingang van het scherm te halen', reageert Lieten. 'Het is belangrijk dat een familiezender zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid hierin neemt.'

Lieten ventileerde onmiddellijk na de uitzending van Basta maandagavond al haar ongenoegen over de belspelpraktijken op haar Facebook-pagina: 'Dat lijkt op bedrog en volksverlakkerij en vind ik onaanvaardbaar'.