Moeder anorexiamodel Isabelle Caro pleegt zelfmoord
Foto: pn
De moeder van de op 17 november overleden Isabelle Caro heeft zichzelf van het leven beroofd. Dat heeft Christian Caro, de vader van Isabelle, laten weten in een interview met de Franse website 20minutes.fr.

De vrouw pleegde enkele dagen na de dood van haar dochter zelfmoord. 'Ze voelde zich verantwoordelijk omdat ze mijn dochter liet opnemen in het ziekenhuis Bichat. Mijn dochter wou daar niet naartoe. Ze was niet graag in het ziekenhuis, maar de ambulance bracht haar er toch naartoe. Mijn vrouw kon die last niet langer verdragen', vertelt hij.

Isabelle Caro stierfop 17 november in de vroege namiddag. 'De artsen hebben haar gewoon opgegeven. Ze zeiden tegen ons: 'jullie dochter heeft geen wil meer om te leven'. Maar als er één ding was dat Isabelle wilde, dan was dat leven.'

Het model leed al sinds haar dertiende aan anorexia. Twee jaar geleden kwam haar biografie uit getiteld Het kleine meisje dat niet dik wilde worden. Volgens Isabelle lag de oorzaak van haar ziekte in een moeilijke jeugd.