Beroepscomité beslist op 25 januari over STVV - KV Mechelen
Foto: Photonews
Het Beroepscomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) doet op 25 januari uitspraak in de zaak over de afgelaste competitiewedstrijd tussen Sint-Truiden en KV Mechelen.

Die wedstrijd van de 20e speeldag werd op 18 december afgelast nadat scheidsrechter Sam Loeman het veld ter plaatse afgekeurd had omdat een strook aan de zijkant van het veld bevroren was.

Het Sportcomité oordeelde nadien dat de wedstrijd op een 0-5 forfaitscore zou eindigen omdat het zeil waarmee de Truienaars hun veld voor de wedstrijd hadden afgedekt niet aan de vereiste afmetingen zou voldoen. Sint-Truiden ging echter niet akkoord met die uitspraak en besliste om hoger beroep aan te tekenen.


Ook de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle Brugge van de 18e speeldag werd om dezelfde redenen afgelast. Het Sportcomité besliste eerder dat ook Charleroi er niet alles aan had gedaan om het veld in het Stade du Pays de Charleroi speelklaar te krijgen, waardoor de Karolo’s eveneens een 0-5 forfaitnederlaag aangesmeerd kregen. Ook Charleroi ging daartegen in beroep. In beide zaken wordt op 25 januari dan ook een soortgelijke uitspraak verwacht.