Elf dagen voor de eigenlijke première van Arena maakt het Antwerpse theaterhuis Het Paleis dinsdag bekend dat de volledige productie, en dus ook de achttien voorstellingen, niet doorgaat. 'De mayonaise pakt simpelweg niet', motiveert directeur Barbara Wyckmans de beslissing.

'Theater maken is geen exacte wetenschap', luidt het in een korte persmededeling. 'Bij de start van een repetitieproces hopen alle betrokkenen dat het eindresultaat zal schitteren. De ervaring leert dat de uiteindelijke productie niet altijd de droom van alle medewerkers weet te benaderen en dat de weg naar de eindbestemming lang en hobbelig kan zijn. Alle ingrediënten kunnen aanwezig zijn om van een voorstelling een succes te maken, maar soms geven die ingrediënten samen niet het gehoopte resultaat.'

Op 29 januari 2011 zou bij Het Paleis de eigen productie Arena in première gaan. Zowel schrijver en regisseur Hanneke Paauwe als de acteurs Jan Sobrie, Amara Reta, Liesa Naert, Hans Van Cauwenberghe en Marjan De Schutter hebben de afgelopen weken hard gewerkt om van Arena een geslaagde productie te maken, maar onderweg bleken de obstakels te hoog. In overleg met de artistieke ploeg werd daarom beslist om Arena niet in première te laten gaan.

Mensen die al een ticket hebben betaald, krijgen dit terugbetaald.