De Duitse politie heeft het voorbije weekend de man opgepakt die verdacht wordt van de dodelijke steekpartij in Schaarbeek op 20 december waarbij een 33-jarige vrouw met 29 messteken om het leven werd gebracht.

 

De man, de ex-partner van het slachtoffer, verbleef er bij zijn zus. Dat heeft het Brusselse parket dinsdag meegedeeld. Het Brusselse parket heeft om zijn uitlevering verzocht.

De vrouw, de 33-jarige Surreya, werd op 20 december 2010 in de Dupontstraat in Schaarbeek overvallen en brutaal neergestoken. De dader ging er na de feiten onmiddellijk vandoor.

Al snel rezen er vermoedens dat haar ex-man de dader kon zijn, onder meer omdat die man, Sen N., de dag van de feiten met de noorderzon verdween. Een dag later werd hij bovendien door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld wegens mishandeling van zijn ex-vrouw.

De speurders van de Brusselse federale gerechtelijke politie vermoedden dat de man naar Turkije was gevlucht, waar hij vandaan komt, of naar Duitsland, waar zijn zus verblijft. Dat laatste vermoeden bleek het juiste, aangezien de Duitse politie de man het voorbije weekend kon arresteren. Het is nog niet bekend of hij al enige verklaring heeft afgelegd.

De Brusselse onderzoeksrechter heeft nu een Europees aanhoudingsbevel uitgeschreven en op basis daarvan de uitlevering gevraagd. Als Sen N. die uitlevering aanvaardt, kan hij eerstdaags in België zijn. Indien niet zal het nog enige tijd duren voor hij overgebracht wordt.