Het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper moet van de burgerlijke rechtbank van Brugge een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen aan een 61-jarige man uit Koksijde, die twee jaar geleden het slachtoffer werd van een voedselvergiftiging in het ziekenhuis.

In de zomer van 2008 werden vijf patiënten van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper ziek nadat ze besmet gehakt hadden gegeten. Een van de slachtoffers, een 61-jarige Koksijdenaar, lag zelfs twee weken in een coma en verbleef daarna nog drie maanden in het ziekenhuis.

De vzw Gezondheidszorg 'Bermhertigheid Jesu' met zetel in Brugge, de overkoepelende organisatie van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper, moest zich voor deze vergiftiging voor de burgerlijke rechtbank van Brugge verantwoorden. Ook de nv Masselus uit Poperinge, die het gehakt leverde, stond terecht. De rechter sprak dat bedrijf echter vrij.

De vzw Gezondheidszorg 'Bermhertigheid Jesu' moet 5.000 euro provisionele schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Er werd een deskundige aangesteld om de precieze schade te begroten. Volgens de rechter heeft het ziekenhuis een groot risico genomen door tijdens de zomer rauw vlees te leveren.