Touroperator Thomas Cook heeft besloten om haar vluchten naar Tunesië te annuleren tot en met 25 januari. De betrokken klanten zullen worden gecontacteerd en krijgen de mogelijkheid om hun reis kosteloos te annuleren of te wijzigen, eventueel naar een andere bestemming.

Thomas Cook repatrieerde in het voorbije weekend bijna 1.000 klanten die zich in Tunesië bevonden. De nachten die ze niet in het land spendeerden worden automatisch terugbetaald. "De prijzen zullen nog binnen de twee weken aangepast zijn in hun klantendossiers", aldus de touroperator.

Thomas Cook betreurt dat de vakantie-ervaring van haar klanten in de huidige omstandigheden niet gegarandeerd kan worden. Zo kunnen excursies niet plaatsvinden wegens de uitgeroepen noodtoestand en was er vorige week nog een avondklok van kracht. De touroperator besloot daarom om haar vluchten naar Enfidha en Djerba af te lasten tot en met 25 januari.

De klanten die besluiten om hun boeking te veranderen naar een andere bestemming krijgen een commerciële korting van 50 euro. De vermindering wordt echter niet verleend aan klanten die een "Flight Only" hebben geboekt", preciseert Thomas Cook.

Tot en met 28 januari geen Jetair-vluchten naar Tunesië

Touroperator Jetair heeft beslist om tot en met 28 januari alle vluchten naar Tunesië te schrappen. Dat meldt de touroperator dinsdag in een persbericht.

De volgende vluchten worden geannuleerd: vandaag/dinsdag Brussel-Djerba-Enfidha-Brussel, zaterdag 22 januari Brussel-Enfidha-Djerba-Brussel, zondag 23 januari Charleroi-Djerba-Enfidha-Charleroi, en dinsdag 25 januari Brussel-Djerba-Enfidha-Brussel.

Over de daaropvolgende vluchten zal ten laatste op 24 januari meer informatie volgen. De betrokken reizigers zullen door Jetair geïnformeerd worden.

Reizigers hebben de mogelijkheid om hun vakantie om te boeken naar een andere reisbestemming, om op een latere datum naar Tunesië af te reizen, of om hun vakantie te annuleren met terugbetaling van de reissom.

Reizen naar Tunesië worden nog steeds afgeraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, gezien de noodtoestand en de slechte veiligheidssituatie.