VIDEO: Ging Ricky Gervais te ver op Golden Globes?
Foto: REUTERS
Ricky Gervais bevindt zich in het oog van een mediastorm. De Britse komiek was gastheer van de Golden Globes en tijdens zijn openingsspeech trapte hij op enkele zere tenen.

Eerst kregen Angelina Jolie, Johnny Depp, Robert Downey Jr., Charlie Sheen, Bruce Willis en zelfs de voorzitter van de HFPA (The Hollywood Foreign Press Association, de organisator van de Golden Globes) een serieuze veeg uit de pan. Daarna richtte Gervais zijn pijlen op zogenaamde homoseksuele aanhangers van de Scientologyleer zoals Tom Cruise en John Travolta.

Verschillende Amerikaanse media uiten kritiek op Gervais' grappen. Ook de HFPA vindt dat de komiek soms over de schreef ging. 'Als je een komiek als Gervais inhuurt, dan verwacht je wel enkele rake en soms verregaande uitspraken. Maar in dit geval ging hij af en toe te ver. De HFPA zou enkele van zijn opmerkingen nooit goedpraten', aldus de organisatie in een reactie.

Toch blijft de organisatie van de Golden Globes achter Gervais staan. 'We vonden de show geweldig. hij was grappig en zorgde voor veel reactie. Over het algemeen was het de beste show die we tot nu toe gehad hebben.'