Telefooncentrale 100- en 101-diensten voeren actie
Foto: belga
Een dertigtal militanten van de drie vakbonden - ACOD, ACV-Openbare Diensten en ACLVB - heeft vanochtend gedemonstreerd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze eisen betere werkomstandigheden voor het personeel van de alarmcentrales 100, 102 en 112.

Het personeel van de alarmcentrales klaagt over personeelstekort, verouderd materiaal en een gebrek aan interesse voor hun werk.

'De werkdruk blijft maar stijgen, en werkweken van 60 uur en 33 weekenddiensten per jaar zijn geen uitzondering', zegt Guido Rasschaert, de secretaris-generaal van ACOD-AMIO. Als aan hun eisen niet wordt tegemoetgekomen, willen de vakbonden staken.

Na de manifestatie werd rond 9 uur een delegatie van vakbondsafgevaardigden ontvangen bij de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken

De FOD heeft beslist een gepland overleg over de problemen waarmee de calltakers kampen, een maand te vervroegen. Het tussentijdse overleg zal half februari plaatsvinden in plaats van half maart, zei het 'projectteam 112'.

Het team legde aan de vakbondsafgevaardigden uit dat 'een aantal zaken, zoals een mutatiereglement, prioritair behandeld zullen worden'.