Kansspelcommissie ontving tot november 173 klachtenmeldingen van vtm/2BE
Foto: rr
De Kansspelcommissie ontving vorig jaar tot november van de tv-zenders vtm/2BE 173 klachtenmeldingen over belspelletjes. Dat leidde tot 51 klachten waar de Kansspelcommissie een onderzoek opende naar de gegrondheid van de klacht. Dat blijkt uit een overzicht dat de Kansspelcommissie dinsdag vrij gaf.

"Tv-zenders die belspelletjes uitzenden zijn verplicht klachtenmeldingen aan de Kansspelcommissie over te maken", licht Jo Hayen, attaché van de FOD Justitië, toe.

Voor vtm/2BE leidde dit tot 173 meldingen, waar de Kansspelcommissie 51 effectieve klachten uit over hield. De andere meldingen zijn scheldmails of te klasseren als algemene vragen en opmerkingen, enz. Naar 51 klachten werd een onderzoek gestart naar de gegrondheid van de klacht.

Zowel het aantal klachtenmeldingen als het aantal erkende klachten vertoont, met een dip in juli, een stijgende trend: van 12 meldingen in januari en februari naar 24 en 26 meldingen in oktober en november; en van twee klachten in januari en februari naar negen klachten in oktober en november. Cijfers over december 2010 had de Kansspelcommissie nog niet.

Alle klachten werden intern behandeld en opgelost. Er werd niets aan het parket overgemaakt. De klachten hadden geen betrekking op illegale praktijken, aldus nog de Kansspelcommisie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in