Maandagavond is in Andenne, in de provincie Namen, een wagen in de Maas beland. De brandweer kon het voertuig pas dinsdagmiddag terugvinden. Eerder werd een ander voertuig uit de rivier opgevist, met daarin stoffelijke resten. Het blijkt het skelet te zijn van een man die in 1998 verdween.

Maandagavond rond 20.15 uur verwittigde een binnenschipper de brandweer. Zijn echtgenote had piepende banden gehoord en gezien dat een wagen, die op de N90 tussen Sclayn en Andenne reed, van de baan raakte en in de Maas belandde.

Na twee uren zoeken, viste de brandweer een wagen uit het water, maar niet het voertuig dat overeenstemde met de beschrijving van de schippersvrouw. In het voertuig werden beenderresten aangetroffen.

'Het autokenteken laat vermoeden dat het de resten zijn van een man die in 1998 is verdwenen. Er is verder onderzoek nodig om te bevestigen dat het wel degelijk deze persoon is', zegt de substituut van de procureur des Konings.

Wagen toch nog gevonden

De brandweer haalde dinsdagnamiddag de wagen uit de Maas die maandagavond omstreeks 20.15 uur op die plaats in het water reed. De teruggevonden auto van het merk Renault is klein en grijs. 'Die beschrijving stemt overeen met het signalement dat de binnenschipper van de auto doorgaf', zegt de commissaris van de politiezone des Arches. De schipper waarschuwde maandagavond de brandweer nadat zijn vrouw het ongeval had zien gebeuren.

Het voertuig werd aangetroffen zonder inzittenden. 'Gezien de slechte staat van het voertuig, werd de bestuurder er waarschijnlijk uit gekatapulteerd', luidt het. De zoekactie om het lichaam terug te vinden, werd dinsdagmiddag stopgezet. 'De sterke stroming heeft het immers naar alle waarschijnlijkheid meegesleurd', zegt Vincent Sampaoli, eerste schepen van Andenne.

Momenteel zijn er nog geen elementen die de identificatie van het slachtoffer mogelijk maken. Een gezin uit Andenne signaleerde de verdwijning van een van de gezinsleden sinds maandagavond, maar 'voorlopig kan daartussen nog geen verband gelegd worden', aldus de politiecommissaris van Andenne.

Verkeersdeskundigen zijn aangesteld om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen. Volgens verschillende getuigen is de bocht waar het ongeluk zich voordeed zeer gevaarlijk. Het volstaat een beetje van het traject af te wijken om er in het water te belanden.