Jean-Marie Pfaff mag RBC niet trainen
Jean-Marie Pfaff Foto: Photonews
Jean-Marie Pfaff heeft zichzelf voorgedragen als hoofdtrainer van RBC Roosendaal, staat op diverse sites in Nederland te lezen. Volgens technisch directeur Jeffrey Kooistra is de Belg echter geen kandidaat.

Nu Fuat Çapa is vertrokken naar Turkije om Kasimpasa voor degradatie te behoeden, staan Eric Hellemons en Peter van Vossen aan het roer bij de club uit de Nederlandse tweede klasse. Het duo beschikt echter nog niet over de juiste papieren waardoor er een trainer tot aan het einde van dit seizoen moet worden gevonden.

De kansen van Pfaff lijken klein. De voormalige doelman van Bayern München past niet in het financiële plaatje van RBC.

 'Pfaff is op dit moment geen kandidaat', is Kooistra stellig in BN De Stem. 'We zijn nog aan het bekijken hoe we een creatieve oplossing kunnen vinden voor de ontstane situatie. Jean-Marie is vaak nogal commercieel bezig. Ook voor zijn eigen portomonnee.'

De laatste club die Pfaff trainde was Oostende, dertien jaar geleden.
'Dat ik daarna geen trainerswerk meer heb aangepakt komt omdat ik het te druk had. Maar nu de kinderen het huis uit zijn, heb ik weer tijd. Dat ik weinig ervaring heb? Dat is geen enkel probleem. Ik heb twee WK's gespeeld en gekeept bij Bayern München. Ha! Leer mij iets over de opbouw van achteruit. Nee, dat weet Jean-Marie...  Ik wil dat clubke uit Roosendaal wel naar een hoger plan tillen.'

Voor Pfaff zou het geen verre stap zijn, aangezien hij vlak over de grens in Brasschaat woont. 'Ik heb de ambitie om terug te keren in het voetbal', laat hij verder optekenen in BN/De Stem.