Het aandeel van KBC heeft dinsdag op de Brusselse beurs een opmerkelijke remonte gemaakt. Het aandeel steeg 7,12 procent en sloot af op 27,85 euro, het hoogste peil sinds midden december vorig jaar.

Begin januari kreeg het aandeel KBC nog zware klappen uit vrees voor een uitbreiding van de Europese schuldencrisis en de impact daarvan op de obligatieportefeuille van het bedrijf.

De Bel20 eindigde 1,3 procent in de plus tot 2.657,85 punten. Het was in heel Europa een heuglijke beursdag: in Amsterdam eindigde de AEX-index op het hoogste peil in tweeënhalf jaar, in Parijs stond de CAC op het hoogste niveau sinds april 2010. De Footsie in Londen koerste boven de 6.000 punten-grens.

De S&P500-index staat op zijn beurt op zijn hoogste peil sinds augustus 2008, na zeven opeenvolgende weken van groei. Dat is de langste beursrally in bijna vier jaar, berekende het persagentschap Bloomberg. Analisten verwijzen naar het feit dat de vrees voor het uitdijen van de Europese schuldencrisis afneemt.

Dat Citigroup dinsdag met tegenvallende kwartaalresultaten kwam, had geen impact in Europa.

De Bel20 telde zestien stijgers en vier dalers. Na KBC was de grootste winst voor Telenet (+3,82 pct) en Dexia (+2,85 pct). De sterkste dalers waren Colruyt (-0,84 pct) en GBL (-0,14 pct).

Ook de euro deed het dinsdag goed: de Europese eenheidsmunt ging opnieuw boven de 1,34 dollar.