Kim Clijsters (WTA 3) heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Ze liet Dinara Safina (WTA 75) geen schijn van kans en walste over de Russische in twee sets: 6-0 en 6-0.

Clijsters speelde ongezien sterk. Zo maakte ze in de tweede set geen enkele ongedwongen fout. Over de hele wedstrijd, die slechts 44 minuten duurde, sloeg ze 17 winners.

'Ik wist dat ik gefocust moest zijn en mijn beste tennis zou moeten boven halen. Ik dacht enkel aan mijn tennis en niet aan Safina's spel. Ik wilde haar niet in de wedstrijd laten komen', reageerde Clijsters. 'Maar het ging inderdaad sneller en gemakkelijker dan verwacht', gaf ze toe.

Nerveus was Clijsters niet. 'Ik ben altijd extra gefocust in Australië. Morgen staat er een trainingsdag op het programma. Ik probeer zo geconcentreerd mogelijk te blijven en dan zien we wel wat er gebeurt.'

Clijsters treft in de tweede rondearla Suarez Navarro, het nummer 62 op de wereldranglijst. De 22-jarige Spaanse haalde het in de eerste ronde in drie sets van de Amerikaanse Christina McHale (WTA 110). Het werd 4-6, 6-3 en 6-4 na een partij 2 uur en 5 minuten duurde.