Deelnemers aan illegale kansspelen die op heterdaad betrapt worden, riskeren binnenkort boetes tot 100.000 euro. Dat schrijft De Morgen.

Achttien spelers die afgelopen weekend in Seraing door de Controledienst van de Kansspelcommissie betrapt werden tijdens een verboden kaartspel worden wellicht de eerste deelnemers aan illegale kansspelen die daarvoor zwaar zullen worden beboet, aldus de krant.

De controledienst viel binnen in een gesloten ijssalon en stelde tegen de achttien aanwezigen een proces-verbaal op. De inspecteurs namen ook 10.000 euro in beslag.
'Er is een Koninklijk Besluit in de maak dat de komende maanden wordt gepubliceerd. Dat laat de Kansspelcommissie toe om spelers geldboetes op te leggen', zegt Marjolein Depaepe, woordvoerder van de Kansspelcommissie.

Tot vandaag nam de Kansspelcommissie enkel de organisatoren van illegale kansspelen in het vizier. 'Ondanks het harde werk leverde dat nooit veel op. Kansspelen zijn voor de parketten geen prioriteit. Daardoor kwam het zelden tot een vervolging.'

Het nieuwe KB moet de commissie extra slagkracht geven. 'Als het parket beslist om betrapte spelers niet te vervolgen, kunnen wij in dat geval alsnog een administratieve boete opleggen.' Die schommelt tussen de 26 en 100.000 euro, luidt het.