In Tunesië is een familielid van ex-president Ben Ali overleden nadat hij werd neergestoken. Het gaat om Imed Trabelsi, de neef van de echtgenote van de vroegere president.

De man bezweek vrijdag in het militaire ziekenhuis in Tunis aan zijn verwondingen, op dezelfde dag dat Ben Ali en een deel van zijn familie het land ontvluchtten. Het nieuws werd door een anoniem personeelslid van het ziekenhuis aan het Franse persagentschap AFP bevestigd.

Het is het eerste, bevestigde, overlijden binnen de onmiddellijke entourage van de verjaagde president. Hoe en wanneer Imed Trabelsi gewond raakte is niet duidelijk, maar volgens geruchten gaat het om een afrekening en werd het slachtoffer neergestoken door een voormalige medewerker.

Trabelsi werd in mei nog 'verkozen' tot burgemeester van La Goulette, een havenstadje ten noorden van Tunis. Hij werd in het verleden in Frankrijk nog zonder succes vervolgd wegens bendediefstal, nadat hij met enkele medeplichtigen het jacht van een Franse zakenman zou hebben gestolen.

In mei 2007 vaardigde het Franse gerecht een aanhoudingsbevel uit tegen Trabelsi, maar het Tunesische gerecht weigerde de man uit te leveren.