Manchester City en Arsenal winnen
City - Wolverhampton Foto: AP
Dankzij een 4-3 zege tegen Wolverhampton staat Manchester City weer (even) op kop in de Premier League. Ook Arsenal won.

 Het duel tussen City en Wolverhampton was een waar spektakelstuk, met een alweer erg sterke Vincent Kompany 90 minuten op het veld.

De Wolves speelden sterk en kwamen verdiend op 0-1. Een stunt leek in de maak, maar Touré vlak voor en Tevez vlak na de rust zetten de bezoekers met de voetjes op de grond. Vooral de 2-1 van Tevez was een pareltje: de Argentijn slalomde door de bezoekende defensie als was ze lucht. Yaya Touré en nog eens Tevez zorgden voor de 4-1. Wedstrijd gespeeld? Nee, want dankzij goals van Doyle en Zubar werd het nog 4-3.

De laatste vijf minuten boden nog het nodige spektakel: City scoorde nog bijna door een counter, en onze landgenoot Mujangi-Bia nette nog bijna de gelijkmaker. De ex-speler van Charleroi mocht zijn eerste twintig minuten van het seizoen spelen en gaf bij het laatste doelpunt ook een assist.

City blijft door de zege aan kop. Het heeft een punt meer dan stadsgenoot United, dat wel drie wedstrijden minder heeft gespeeld.

Arsenal wint
Door goals van Van Persie (2x) en Walcott won Arsenal met 0-3 op het veld van buur West Ham. Thomas Vermaelen keek geblesseerd toe. De Gunners staan derde op twee punten van City.

Chelsea
Ook Chelsea won zijn wedstrijd. Het speelde niet sterk, maar Ivanovic en Anelka zorgden toch voor de zege tegen Blackburn. Voor Drogba en co was het slechts de tweede zege in tien wedstrijden.

Dembele
Bij Fulham maakte Dembele zijn wederoptreden na een langdurige blessure. Hij viel in de 59ste minuut in. Een laat doelpunt van Johnson bezorgde de Londenaars nog een punt.

Zaterdag
Chelsea - Blackburn 2-0
Man.City - Wolverhampton 4-3
Stoke - Bolton 2-0
West Brom - Blackpool 3-2
Wigan - Fulham 1-1
West Ham - Arsenal 0-3

Nog te spelen
Birmingham - Aston Villa (zon)
Sunderland - Newcastle (zon) 
Liverpool - Everton (zon)
Tottenham - Man.United (zon)