Justine Henin: 'Australian Open wordt een gevecht'
Foto: AFP
Justine Henin kwam de voorbije zes maanden amper in actie door een slepende elleboogblessure. Ondanks dit gebrek aan speelritme kijkt ze toch reikhalzend uit naar de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat maandag begint.

'Elk toernooi is een nieuw begin. Je weet nooit wat er zal gebeuren. Wat telt is je focussen op vandaag en op de toekomst', zegt Henin.

Vorig jaar stuntte Juju door na een sabbatperiode van negentien maanden meteen de finale te halen in Melbourne. 'Dat was speciaal want het kwam toen echt onverwacht', blikt Henin terug. "Het was mooier dan een droom. Jammer genoeg kon ik het niet afmaken. Maar mijn niveau na zo'n lange afwezigheid was uitstekend. Ik hou ervan hier te spelen. Hopelijk lukt het dit jaar opnieuw om top te zijn.'

Met haar 28 lentes is de Waalse ondertussen een van de oudste speelsters op het circuit. 'Van mijn generatie zijn er nog maar enkele meisjes, zoals Kim (Clijsters) en Venus (Williams). De nieuwe generatie staat er. Ik verwacht een echt gevecht want de concurrentie is groot. In principe kennen we de namen van de meisjes die het tot in de finale kunnen schoppen, maar op een grandslam zijn verrassingen nooit uitgesloten. Wie weet dus wat er nu zal gebeuren.'

Henin, die de Australian Open al eens won in 2004, staat in de eerste ronde tegenover een kwalificatiespeelster. Wie dat wordt, is nog niet bekend.