Zeven op tien koppels zijn te moe voor seks
Foto: shutterstock
Een strak werkschema, druk sociaal leven en de zorg voor de kinderen zorgen ervoor dat zeven op de tien koppels 's avonds te moe zijn voor seks. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Uit een enquête bij 3.000 Britten, uitgevoerd door de producent van energiepillen Pharmaton, blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden de avances van hun partner afwees tijdens de afgelopen maand. Reden: te moe en te weinig energie. Twee derde van de koppels vrijen enkel tijdens het weekend, wanneer er tijd is om uit te slapen.

Uit de enquête bleek ook dat veel ondervraagden seks weigerden na een bepaald tijdstip. Meestal wordt na tien uur te laat bevonden, al vindt een kwart negen uur de absolute deadline. De vijf belangrijkste redenen waarom men moe is, zijn te weinig kwalitatieve slaap, te lange werkdagen, een partner die te laat komt slapen, kinderen die vroeg wakker zijn of laat gaan slapen en drukke sociale levens.

Zes op de tien koppels zeiden meer moeite te moeten doen om hun seksleven op te krikken. De helft van de koppels heeft hier regelmatig ruzie over, in 17 procent van de gevallen leidde dit tot een breuk.