Prijs voor automatisch stopsysteem Mercedes-trucks
Foto: belga
Het Active Brake Assist 2 systeem van Mercedes-Benz heeft vrijdag, op de persdag van het autosalon van Brussel, de prijs FuturAuto gekregen. Dat is een onderscheiding die wordt toegekend door de Beroepsjournalisten van de AutomobielPers (BJAP).

Active Brake Assist 2 van de Mercedes-Benz Actros-vrachtwagen activeert de remmen als er stilstaande obstakels voor het voertuig worden gedetecteerd. Mercedes liet ongeveer drie miljard testkilometers uitvoeren voor het systeem.

De Active Brake Assist van de eerste generatie remde automatisch om een kop-staartbotsing met een traag rijdende voorligger te vermijden. De tweede generatie kan ook een stilstaand obstakel herkennen en een noodstop uitvoeren.

Met de prijs bekronen de beroepsautojournalisten een product dat door zijn innovatie bijdraagt tot het welzijn van de automobilist in de breedst mogelijke betekenis.

Het Active Brake Assist 2-systeem van Mercedes haalde het van de EcoFuel 1.4 motor van Volkswagen en het mobiliteitsconcept Mu van Peugeot.