Verkoop stadion KV Mechelen gaat niet door
Willy Van den Wijngaert Foto: Photonews
De geplande openbare verkoop van het stadion en de jeugdterreinen van KV Mechelen gaat vrijdag dan toch niet door. Oud-voorzitter Willy Van den Wijngaert stapte om 12u naar de notaris met de vraag de openbare verkoop op te schorten. Hij wil waarschijnlijk opnieuw praten met het huidige bestuur om tot een overeenkomst te komen.

'Deze voormiddag om iets voor 12u heeft ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert, namens zichzelf en als afgevaardigd-bestuurder van de NV Biscuits Bofin, een akte ondertekend bij notaris Dirk Luyten om de openbare verkoop uit te stellen. Normaliter stond die vandaag om 15u en 16u gepland in zaal Diependael in Mechelen. Van den Wijngaert vroeg de verkoop op te schorten', staat te lezen op de webstek van Malinwa.

Notaris Dirk Luyten bracht KV Mechelen op de hoogte en kondigde de opschorting ook aan bij de start van wat normaliter de openbare verkoop had geweest. 'Dit zou een teken kunnen zijn dat, in tegenstelling tot eerdere berichten deze week via zijn advocaten, er toch een bereidheid is bij Willy Van den Wijngaert om aan de onderhandelingstafel te gaan en enige redelijkheid aan de dag te leggen', reageert de advocaat van KV Mechelen Thierry Lammar.

'Van den Wijngaert moet nu kleur bekennen'

KV Mechelen wacht nu op een initiatief van Van den Wijngaert, meldt de club nog. 'Hopelijk zullen we de komende dagen meer weten over de bedoeling van de heer Van den Wijngaert. Het initiatief ligt nu eens te meer in zijn kamp. Hij moet nu finaal kleur bekennen en duidelijk maken welke richting hij uit wil', klinkt het.

De openbare verkoop was een uitloper van het faillissement uit 2002. Acht jaar lang werd het stadion beheerd door de vereffenaar Joan Dubaere. Die wou vandaag nu met de opbrengst de historische schuldeisers vergoeden.

De zaak sleepte aan omdat een van die schuldeisers, ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert, aanspraak maakte op het stadion. Een juridische strijd tussen Van den Wijngaert en het nieuwe 'Yellow Red KV Mechelen' werd vorige week beslecht in het voordeel van de club. Tussen de advocaten van Van den Wijngaert en KV Mechelen werd de voorbije dagen druk overleg gepleegd. Bedoeling was een consensus te bereiken en een openbare verkoop te vermijden. Die verkoop komt er dus uiteindelijk niet.