Yvan De Cock wordt bij BNP Paribas Fortis vanaf 1 maart verantwoordelijk voor de activiteiten van de Corporate & Public Bank in België. Hij volgt Max Jadot op die dan de nieuwe CEO en voorzitter van het directiecomité van de bank wordt.

De 56-jarige Yvan De Cock wordt ook lid van het Executive Committee van BNP Paribas Fortis en zal in die hoedanigheid rapporteren aan Max Jadot. Yvan De Cock is sinds 2006 CEO van Fortis Bank Turkije, waar hij de integratie voorbereidt van Fortis Bank Turkije en Turk Ekonomi Bankasi (TEB).

De Cock heeft een master in de rechten aan de K.U.Leuven en een master financial management aan de EHSAL (Brussel). Hij startte zijn financiële carrière in 1984 bij Generale Bank. Tussen 1999 en 2002 was hij General Manager Global Corporate Banking bij Fortis Bank. Toen werd hij benoemd tot CEO van Fortis Bank UK, waar hij vier jaar de bankactiviteiten van Fortis in het Verenigd Koninkrijk leidde.

Vanaf 1 maart zal ook Olivier de Broqueville het Executive Committee van BNP Paribas Fortis vervoegen. De Broqueville is verantwoordelijk voor Investment Solutions van BNP Paribas Fortis.

De benoemingen zijn voorgesteld en beslist door de raad van bestuur en worden tergoedkeuring voorgelegd aan de bevoegde toezichthoudende autoriteiten, besluit BNP Parisbas Fortis.