Kim Clijsters besefte na haar nederlaag in de finale van het WTA-tennistoernooi van het Australische Sydney tegen de Chinese Li Na dat ze niet haar beste tennis gespeeld had. De Limburgse nam weliswaar een uitstekende start en stond in geen tijd 5-0 voor, maar ging uiteindelijk met 6-7 (3/7) en 3-6 de boot in. Clijsters liet zo een derde eindzege in Sydney liggen.

'Af en toe gingen mijn slagen wel goed, maar na de 5-0 boetten mijn slagen aan kwaliteit in. Ik sloeg niet meer zo diep en agressief als voorheen en Li nam steeds heel snel over. In het verleden hebben we al enkele zware wedstrijden tegen mekaar gespeeld, maar vandaag was zij de sterkste', gaf Clijsters toe.

'Ik speel hier al enkele jaren en zag steeds de foto's van de voorbije winnaressen', aldus Li, die ondanks haar toernooizege elfde blijft op de wereldranglijst. 'Als ik hier volgend jaar terugkeer, kan ik ook mijn foto bewonderen, en dat is een geweldig gevoel', klonk het. Op de erelijst in Sydney volgt Li de inmiddels gestopte Russin Elena Dementieva op.