Op de E19 en de E313 zal het dit weekend moeizaam rijden zijn omdat het Agentschap Wegen en Verkeer er 'hoogdringende' herstellingen aan het wegdek zal uitvoeren.

Op zaterdag 15 januari is het de beurt aan de E19 in Mechelen-Zuid richting Antwerpen. Op zondag 16 januari zijn er werken op de E313 in Wommelgem richting Antwerpen, en op de E19 vanaf Brecht tot Sint-Job richting Antwerpen.

'Het gaat om grondige herstellingen, die dankzij de overeenkomsten die het Agentschap Wegen en Verkeer recent afsloot met de asfaltcentrales, op een kwaliteitsvolle manier met warm asfalt worden uitgevoerd', klinkt het.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht hinder en raadt weggebruikers aan die routes te vermijden. De timing van de werken is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

Gedetailleerde planning

Zaterdag wordt om 6 uur gestart met de werken op de E19 in Mechelen-Zuid richting Antwerpen: de rechterrijstrook wordt er afgesloten. Vanaf 8 uur wordt gewerkt op de oprit Retie (26) van de E34 richting Nederland: de oprit wordt afgesloten tot 16 uur. Het verkeer richting Nederland wordt via de E34 richting Antwerpen naar het op- en afrittencomplex Oud-Turnhout (25) geleid, waar het de oprit richting Nederland kan nemen.

Zondag wordt vanaf 5 uur gewerkt op de E19 vanaf Brecht tot Sint-Job: de rechterrijstrook is er afgesloten richting Antwerpen. Vanaf 5 uur wordt gewerkt op de E313 in Wommelgem richting Antwerpen: de middelste rijstrook wordt er afgesloten.