VRT rolt Rode loper op
Foto: vrt
De openbare omroep vernieuwt in het najaar de programmering van Eén grondig. Een van de programma's die geschrapt worden is de Rode loper.

De focus van de vernieuwde programmering komt te liggen op Vlaamse programma’s in primetime. Om dat schema te realiseren, stopt het net eind juni met het dagelijkse showbizzmagazine De rode loper.

Volgens een persbericht van de VRT werken de redactieleden van het programma de komende maanden mee aan nieuwe programma’s die vanaf het najaar en in 2012 op Eén te zien zullen zijn.

'Eén herbekijkt dezer dagen, in overleg met de VRT-directie, het programmaschema vanaf het najaar van 2011. Het netmanagement wil ook binnen de nieuwe financiële context van de VRT blijven inzetten op een gevarieerd, kwalitatief, onderscheidend en Vlaams programmaschema met vaste afspraken voor het brede publiek', luidt het.

Het netmanagement heeft ook beslist om vanaf het najaar een nieuw, wekelijks programmaslot in primetime te creëren over populaire cultuur. Samen met het nieuwe programma komt er een extra vraag aan programmamakers om items rond muziek, film, media en evenementen nog sterker aan bod te laten komen in de verschillende praat- en actualiteitsprogramma’s.

Meer details over het Eén-programmaschema voor het najaar zijn nog niet bekend.