De Zweedse autoconstructeur Saab wil in 2011 ruim 3.500 auto's verkopen op de Belgische en Nederlandse markt. Dat zijn er bijna dubbel zoveel dan afgelopen jaar

Dat stelt invoerder Beherman in een "voorzichtige prognose". Saab-topman Victor Muller bevestigde aan de vooravond van het autosalon van Brussel zijn verkoopverwachting van 80.000 wagens in 2011. In het eerste kwartaal van 2011 denkt Muller alvast meer Saabs te zullen verkopen dan de 11.500 in het vierde kwartaal van 2010.

De markt waar de grootste verkoopstijging mogelijk is, is volgens Muller de VS. Hij verwacht dat de nieuwe Saab 9-4x, die op het salon van Brussel als Europese première voorgesteld wordt, er in de tweede helft van het jaar positief zal wegen op de verkoopresultaten. Bij Beherman, invoerder voor België en Nederland, verwacht men dan weer veel van de Saab 9-5 Estate (de breakversie), die op het salon van Genève in maart geïntroduceerd zal worden.

Saab zet hoedanook in op het terugwinnen van het cliënteel dat onder het juk van vorige eigenaar GM voor de concurrentie koos. Volgens Muller stapte 70 procent van de Saab-rijders die het merk de rug toekeerden, over op Audi, in mindere mate gevolgd door BMW, Mercedes en Volvo.