Clijsters meteen tegen ex-nummer 1 op Australian Open
Dinara Safina. Foto: reuters
In Melbourne is vrijdag geloot voor de eerste ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Alle Belgen kennen intussen hun tegenstander in de eerste ronde, enkel Justine Henin moet nog even wachten.

Kim Clijsters (WTA 3) werd gekoppeld aan Dinara Safina. De Russin is een ex-nummer 1 van de wereld. Na heel wat blessureleed is ze weggezakt naar de 65ste plaats op de wereldranglijst. Clijsters en Safina speelden al negen keer tegen elkaar, zeven keer trok de Limburgse aan het langste eind.

Yanina Wickmayer (WTA 23) staat in haar eerste partij tegenover thuisspeelster Jarmila Groth (WTA 40). Wickmayer won hun enige eerdere ontmoeting, in 2009 op hardcourt in het Amerikaanse Clearwater.

Kirsten Flipkens (WTA 79) moet de baan op tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 18), het 16e reekshoofd. Ze speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Xavier Malisse (ATP 45), de enige Belgische man op de hoofdtabel, neemt het in zijn wedstrijd van de eerste ronde op tegen de Spanjaard Pablo Andujar (ATP 70). Het wordt hun tweede match op de ATP Tour. In 2009 won Malisse op het gras van Queen's met 5-0 en opgave.

Justine Henin (WTA 13) neemt het op tegen een kwalificatiespeelster. De Australian Open start maandag.
 

Loting van de Belgen

Vrouwen, eerste ronde:
CLIJSTERS (3de reekshoofd - WTA-3) - Safina (Rus - WTA-65)

HENIN (11 - WTA-13) - qualifier

WICKMAYER (21 - WTA-23) - Groth (Aus - WTA-40)

FLIPKENS (WTA-79) - Pavljoetsjenkova (Rus -16 - WTA-18)

Mannen, eerste ronde:
MALISSE (ATP-45) - Andujar (Spa - ATP-70)