Nieuwe dEUS wordt 'passioneel en dansbaar'
Foto: goedefroit music
De Antwerpse rockgroep dEUS is bijna klaar met een nieuw album. De plaat krijgt de titel Keep You Close en verschijnt in april.

Keep You Close is de opvolger van Vantage Point uit 2008. Frontman Tom Barman verklapte gisteren op Studio Brussel dat hij inspiratie voor de albumtitel vond bij een foto. Keep You Close is ook één van de nummers op de plaat.

Opmerkelijke gast op het album is Greg Dulli van Afghan Whigs en de Twilight Singers. Dulli zingt mee op twee nummers. The Knife-frontvrouw Karin Dreijer Anderson zingt ondanks een aantal geruchten niet mee op de nieuwe dEUS. Anderson krijgt wel een gastrolletje op de volgende plaat van Barmans danceproject Magnus.

Barman vertelde op Studio Brussel dat 6 van de 10 à 12 nummers op het album gemixt zijn. "Ik zal blij zijn als het voorbij is", zegt Barman. "Er zijn onderling gelukkig geen spanningen, maar het moet vooral goed zijn."

Volgens Barman wordt de plaat "heel passioneel, maar wel dansbaar". "Als "Vantage point" een wodka redbull was, dan is "Keep you close" een mojito."

De band strikte de Canadees David Bottrill als producer. Bottrill is geen onbekende voor de groep. Hij werkte eerder al als producer aan het dEUS-album The Ideal Crash uit 1999. Bottrill is bekend van zijn werk voor onder meer Peter Gabriel, Tool, Muse, Placebo en Nusrat Fateh Ali Khan.