Twee burgers zijn gedood door schoten van de politie in de stad Kairouan, in het centrum van Tunesië, op het moment dat president Zine El Abdine Ben Ali een toespraak hield waarin hij beval om te stopppen met schieten op de manifestanten. Dat zegden getuigen.

Sayed, een electricien van 23 jaar, werd gedood door een kogel in de buik nabij de gebouwen van de gendarmerie tijdens onlusten die uitbraken na een vreedzame betoging, een initiatief van de regionale vakbond, zei een getuige. Een andere veertiger, Lamjed Dziri, werknemer in een tabakfabriek, werd in dezelfde omstandigheden omgebracht, zei een andere getuige.

De twee inwoners, die anoniem wilden blijven, spraken van chaotische toestanden in de stad. Gedurende uren werd er geplunderd.

Drie politieposten, een gemeentehuis en een vestiging van de partij die aan de macht is, werden in brand gestoken. Handelszaken werden geplunderd.

Ook nabij Tunis, in de Cité El Ghazala, waren er confrontaties donderdagavond tussen de politie en betogers, stelde een AFP-journalist vast.