Koen Fillet sneuvelt in tweede aflevering
Ivan De Vadder Foto: © VRT 2010
Koen Fillet (48) van Radio 1 kan heel goed de geheimtaal ‘met de p’ spreken, maar dat hielp donderdag niet in ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’. Hij valt af na twee deelnames.

Gisteren had Van Herreweghe al de hoogste score van het seizoen behaald, maar ook vandaag speelde hij weer bijzonder sterk en won het spel. Zijn algemene kennis is heel breed. Zo weet hij niet alleen dat Doctorandus P een dichter is, maar kan hij zonder al te lang na te denken zijn ware naam opdiepen: Heinz Polzer.

In de finale nam VRT-journalist Ivan De Vadder het op tegen Fillet. Fillet werd uitgeschakeld, maar is niet ontgoocheld. ‘Ik had natuurlijk dictator moeten zeggen bij Ceausescu. Ik zei ook Ilona in plaats van Ilena Ceausescu. Freud zal me vertellen dat ik aan Ilona Staller dacht, de pornoster die beter bekend is als La Cicciolina. Ik had ook genie van de Karpaten kunnen zeggen, maar dat had niet eens punten opgeleverd. Het is een tof klotespel: wat je weet, komt er niet uit. En omgekeerd.’

Van Koen Fillet onthouden we uit deze aflevering vooral dat hij de p-taal als geen ander beheerst, dat hij geen onaardig quizzer is, maar dat hij jammer genoeg toch het onderspit moest delven tegen Ivan De Vadder, die net dat tikkeltje beter zat te spelen. Maar we zeiden het al: Koen Fillet is net iets te onbekommerd om in dit quizje lang mee te gaan.

Maandag nemen Steven Van Herreweghe en Ivan De Vadder het op tegen stand-upcomedian Bert Kruismans.