Eerste Belgische Albert Heijn opent in maart in Brasschaat
Foto: hh
De eerste Belgische Albert Heijn opent in maart in Brasschaat de deuren. Dat heeft supermarktbedrijf Ahold woensdag bekendgemaakt.

Ahold had al eerder aangegeven dat het in België actief wil worden met Albert Heijn, maar had nog geen details gegeven over waar en wanneer het de grens zou oversteken.

De eerste winkel komt aan de Hoogboomsteenweg in Brasschaat en wordt als een franchisewinkel uitgebaat. Momenteel is het een buurtsupermarkt.

De Albert Heijn-supermarkt krijgt producten aangeleverd uit het bestaande distributiecentrum in Tilburg. De winkel wordt ingericht volgens het meest recente winkelconcept, de 'nieuwe Albert Heijn'.

Met hoeveel Albert Heijn-winkels Ahold op termijn in ons land actief wil zijn, wil een woordvoerder niet kwijt. Het assortiment van de Belgische supermarkten wordt wel aangepast aan het Belgische klantenprofiel.

De opening van winkels in België past in de strategie van Ahold om actief te worden in markten geografisch in de buurt. 'Er komen ook veel Belgen winkelen in onze winkels in Nederland. We weten dus dat er belangstelling is in België', aldus een woordvoerder.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in