150 agenten en helikopter om krakers te verdrijven
Foto: ena
De Antwerpse politie heeft maandagochtend een aantal krakers verdreven uit de oude rijkswachtkazerne in de Korte Vlierstraat. Negen van hen werden bestuurlijk opgepakt. Voor de actie zette de politie zo'n 150 manschappen in. Ze kregen assistentie van de politiehelikopter.

De krakers hadden hun intrek genomen in de oude rijkswachtkazerne die eigendom is van de Regie der Gebouwen. Ze namen ook een aanpalend voormalig seniorencomplex in dat eigendom is van de stad. 'Op beslissing van de vrederechter moesten de krakers uit beide panden vertrekken, maar dat legden ze naast zich neer', verduidelijkt woordvoerder van de Antwerpse politie, Fons Bastiaenssens.

Maandagochtend liet de deurwaarder het vonnis van de vrederechter uitvoeren met de hulp van de politie. 'De aanwezige krakers verlieten zonder veel amok het gebouw en trokken naar het stadhuis, hopend op een onderhoud met burgemeester Patrick Janssens (sp.a). Dat kwam er niet en daarop trokken de krakers opnieuw naar de Korte Vlierstraat, maar dit keer met minder goede intenties. Ze werden allemaal van hun vrijheid beroofd', luidt het.

De politie doorzocht het gebouw om na te gaan of er nog bewoners aanwezig waren. Nadien werd het pand volledig leeggehaald en hermetisch afgesloten.