Veel interesse voor elektrische bedrijfswagens
Foto: epa
Het autoleasebedrijf Athlon Car Lease Belgium gaat ervan uit dat binnen tien jaar tien à twintig procent van zijn wagenpark zal bestaan uit elektrische wagens.

Dat zegt Pieter Goossens van de cel marketing en innovatie bij Athlon Car Lease maandag in de marge van de testdag die het bedrijf, samen met Photovoltech en Flanders Smart Hub, voor klanten organiseert.

België hinkt volgens Athlon Car Lease nog steeds achterop wat de invoering en toepassing van elektrische wagens betreft. Athlon merkt bij zijn klanten nochtans "erg veel interesse". "Een vier- à vijftal klanten heeft al een elektrische wagen in de vloot opgenomen", zegt Goossens. Het gaat daarbij onder meer om de elektrische Smart en de elektrische Golf.

Hoewel de aankoopkost van een elektrische wagen erg duur blijft - momenteel bedraagt de aanschafprijs minstens 29.000 euro - liggen de gebruiks- en onderhoudskosten lager en is de fiscaliteit veel voordeliger. "Een elektrische wagen is voor 120 procent aftrekbaar en valt onder de laagst mogelijke wegenbelasting", klinkt het nog bij Athlon.