De Engelse Premier League-club Liverpool heeft maandag de 47-jarige Schot Steve Clark aangesteld als assistent van Kenny Dalglish, die op zijn beurt zaterdag werd aangesteld om de ontslagen Roy Hodgson op te volgen. Clarke zal bij Liverpool de trainingen leiden.

'Ik ben in de wolken dat hij toetreedt tot onze technische staf, want zijn komst is zeker een versterking voor onze ploeg', verklaarde Liverpool-legende Dalglish maandag. De Brit Sammy Lee is de andere assistent-trainer bij de Reds.

Steve Clarke was in het verleden al assistent van de Portugees José Mourinho bij Chelsea. In drie seizoenen wonnen ze met de Blues twee titels, één FA Cup en twee keer de League Cup. Sinds 2008 was hij aan de zijde van Gianfranco Zola aan de slag bij West Ham, maar daar stapte hij in juni 2010 op na het ontslag van de flamboyante Italiaan.

Liverpool is aan belabberd seizoen bezig en staat in de Premier League momenteel op een teleurstellende 12e plaats met 25 punten uit 20 wedstrijden. De Serviër Milan Jovanovic (ex-Standard) staat er onder contract, maar mag bij een goed bod de club verlaten.