Ook Elijah 'Frodo' Wood in The Hobbit
Foto: rr
De Amerikaanse acteur Elijah Wood kruipt opnieuw in de huid van Frodo Baggins, een van de hoofdpersonages uit de "Lord of the Rings"-trilogie.

Wood heeft verluidt een deal gesloten met filmmaatschappij Warner Bros om te verschijnen in de twee langverwachte "Hobbit"-films. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd aan de showbizzsite Deadline.com.

Het is echter niet duidelijk wat Frodo's rol in "The Hobbit" zal zijn, want het personage komt niet voor in het originele boek van J.R.R. Tolkien. Eerder raakte ook bekend dat ook Orlando Bloom misschien zijn opwachting opnieuw zal maken als elf Legolas, en dat terwijl dit personage ook niet in "The Hobbit" voorkomt.

Ook Cate Blanchett speelt opnieuw elfenkoningin Galadriel, Hugo Weaving kruipt opnieuw in de huid van Elrond en Ian McKellen keert terug als tovenaar Gandalf. De rol van Gollum tenslotte wordt opnieuw vertolkt door Andy Serkis. Deze personages zijn wel vertegenwoordigd in het oorspronkelijke boek.

Het hoofdpersonage in "The Hobbit", Bilbo Baggins, zal vertolkt worden door Martin Freeman. De regie is in handen van Peter Jackson. "The Hobbit" wordt in twee delen verfilmd. De eerste release is gepland voor 2012.