Zondagavond werd rechtenstudente Justine De Jonckheere (18) uit het West-Vlaamse Wevelgem verkozen tot de nieuwe Miss België. Traditioneel heeft de nieuwe miss de ochtend na haar verkieizng geen tijd om uit te slapen en staat onmiddellijk een eerste fotoshoot op het programma: in bad.

Justine was de jongste van het pak, maar één van de slimste. Over een paar jaar hoopt ze juriste te worden. Al lijkt het erop dat Justine, door deze krant een paar maand geleden al getipt als favoriete, haar studies eventjes on hold zal zetten.

Justine is als miss West-Vlaanderen bij de miss-België-selectie gekomen. En voor die West-Vlaamse verkiezing hadden haar vriendinnen haar ingeschreven als verrassing voor haar verjaardag. ‘Ik ben de derde West-Vlaamse miss België in een paar jaar. Er moet daar iets goed in de grond zitten’, stelde ze vast.

Justine, die – goed nieuws, jongens! – nog vrijgezel is, was ontzettend blij met haar kroontje. ‘Mijn mama verjaart vannacht. Dit zal haar mooiste cadeau zijn’, vertelde ze. ‘En het kroontje slaapt vannacht naast mij.’