De politie heeft zondagavond in het Vlaams-Brabantse Holsbeek een klopjacht gehouden op een dievenbende. De daders gingen aan de haal met een wagen en pleegden inbraken in woningen aan de voet van de Chartreuzenberg.

Het is niet bekend of de verdachten uiteindelijk zijn gevat. Wel vond de politie zeker inbrekersmateriaal en een deel van de buit terug.

De zoekactie ging van start nadat dieven rond 19 uur aan een handelszaak op de Meesberg, vlakbij het dorpscentrum, aan de haal waren gegaan met een BMW. De wagen reed weg in de richting van de E314-snelweg. De politie kon de auto niet meer onderscheppen, maar had wel aanwijzingen dat minstens één andere verdachte zich nog in de buurt ophield. Ze kamden de buurt uit. Daarbij kregen de patrouilles van de lokale politie de steun van een helikopter van de federale politie. Er werd ook een speurhond ingeschakeld.

Ondertussen werd duidelijk dat de dieven in de loop van de avond inbraken hadden gepleegd in ondermeer de Kartuizerstraat. Tijdens de zoekactie van de politie werd ook minstens één verdachte gesignaleerd op de Nobelberg en in de Zichtstraat in Holsbeek.